2018. szeptember 24., hétfő

Hétvégi programajánló otthon ücsörgés helyett: ezzel vár a Körös-parti "kúl-túra"


Albínó pávák, szabadtéri koncert, színházi előadás (és egy éjszaka ingyenes szállás): minden, amivel bearanyozhatod az utolsó szeptemberi hétvégéd


Meseszép környék, különleges programok

Arról már olvashattál, hogy miért jó ősszel nyaralni a Körös-parton, most pedig egy különleges hétvégi "kúl-túrára" invitálunk!

Őszi fények a Körös-felett


Szeptember 28. péntek: Kutatók éjszakája a Szarvasi Arborétumban

Ez alkalomból a Szarvasi Arborétum csak rád vár, ha az éjszaka csendjében, holdvilágnál és csillagfénynél fedeznéd fel a Pepi-kert különleges növényvilágát, titkos kertrészleteit. 

Az Arborétumban óránként indul útjára a Katalin II. sétahajó


Szeptember 27-28-29.  Molnár Ferenc Ibolya c. vígjátéka a Cervinus Teatrumban


A Békéscsabai Jókai színház vendégjátéka kellemes kikapcsolódást ígér minden színház fan számára. Ráadásul egymást követő 3 nap, bármikor megnézheted, így marad időd és lehetőséged a többi programra is.

Szatirikus hangvétel, elegáns humor, a tabudöntögetés, a zseniálisan megkomponált helyzetkomikumok és a múlt század első felének tipikusan magyar élethelyzetei garantálják a színvonalas szórakozást.

Szeptember 30-án, vasárnap két program is vár rád a természetben. 


Délután a Szarvasi Kamarazenekar ad koncertet az Arborétumban, míg este a békéscsabai Jókai Színház művészeivel, és profi íjászokkal búcsúztathatod a nyarat a Viziszínházban.

Nem kell ahhoz vájtfülű zene-értőnek lenned, hogy jól szórakozz, hiszen a koncerten sok ismert zenemű csendül fel, amelyek nagy része biztos neked is ismerős lesz. 

Az pedig csak hab a tortán, hogy mamutfenyők és mocsári ciprusok árnyékában hallgathatsz komolyzenét. Persze csak könnyedén. :)

Kerti muzsika, ismerős dallamokkalA hangverseny 15:00-kor kezdődik, így összeköthetitek a zenei élményt egy kis túrázással az Arborétumban.  

Állóképességtől és vérmérséklettől függően 3 különböző hosszúságú séta közül választhattok: a laza 60 perces gyaloglástól az 5 órás botanikai maratonig.


Szeptember 30. 19:00 Tűz a víz fölött 
Szent Mihály napi tűzgyújtás a Szarvasi Viziszínházban


A felsorolt fix programokon kívül pedig bármikor:
A Mini Magyarország nem véletlenül a gyerekek kedvence

Mi van, ha rossz idő lesz?


Nem lesz. Ebben Aigner Szilárd, Reisz András és az idokep.hu munkatársai is egyetértenek.

De mivel előfordulhat, hogy ők is tévednek, íme egy lista, mit csinálhattok a Körös-parton esőben?

A "kúl-túra" tehát csütörtökön megnyitja a kapuit, a kérdés csak az, hogy veled vagy nélküled?

27-én a szállás a "ház ajándéka"

Egy kis extra motiváció: Ingyenes szállás az egész családnak


Szeptember 27. a turizmus világnapja.  Ez alkalomból a Nád a Házam Teteje Vendégház szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy felejthetetlen legyen az utolsó szeptemberi hétvégéd. 

Ezért ha 4 napot (csütörtöktől vasárnapig) töltesz el nálunk a családoddal/barátaiddal, akkor a csütörtök éjszakát mi álljuk! Persze trükközés nélkül: ennek ára nincs elrejtve a többi éjszaka árában.

Ezen felül érkezéskor könnyed és gyümölcsös fehérborral és falusi finomságokkal várunk.

vendégváró falatok- szeretettel neked

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése