2018. szeptember 11., kedd

7+1 ok, miért jó Körös-parton nyaralni ősszel?



"Őszi nyaralás"

Összeszedtünk 7+1 okot, miért jó ősszel a Körös-parton tölteni az időt.

Ha esetleg kétségeid lettek volna, vagy szeretnéd meggyőzni életed párját, a haverokat, vagy a főnököt,  használd ezt a listát!

1. Ősszel még meleg van a vízparton

Még meleg a levegő, de már nem kapsz hőgutát, és 50 faktoros naptejből sem kell naponta elhasználnod egy flakonnal, ha a gyerekeket ki akarod engedni a szabadba.


2. Ha nem a Körös, akkor a medence

A Körösök és a medencék hőmérséklete reggel kellemesen frissítő (20-22 C), napközben csobbanásra csalogató (22-23 C) este pedig kifejezetten melegnek tűnik a lassan lehűlő levegő miatt (23-24 C).

Ha hozzánk jössz, mindkettő a ház küszöbétől 10 méteren belül tallálható...





3. Őszi gyümölcsök a kertben, a környék ízei az asztalodon

Érik a szőlő, hajlik a vessző…

És a levele is bodor. Ezen felül az alma, a körte is arra csábít, hogy egy kiadós reggeli és egy finom vacsora közt ne is fogyassz mást a természet őszi éléskamrájából a lédús gyümölcsökön kívül.

És ha már kiadós reggeli...

Nálunk kizárólag a helyi termelők válogatott termékei képezik a "falusi wellness reggelid" alapját!

Lilahagymás kecskesajt, mangalica kolbász, sült császárszalonna, roppanós héjú paraszt cipó... Mindehez házi vaj, olyan tej, amit utoljára a nagyinál ittál, és aminek forralás után annyi föle van, hogy a kávédba nem is kell tejszín...

Helyi gyümölcsből főzött baracklekvár, és termelői méz...

A kávé sajnos nem helyi, de ha már nem terem meg Békés megyében, legalább igyekszünk prémium minőségű olasz kávéval várni titeket.





4. Kevesebb a turista. 

Ha imádod a tömegturizmust, és az igazi magyar wellnesz programokat, ahol fix áron tömheted tele a hasadat és egésznap bugyborékolós melegvízben áztatod magad 195 másik hasonló igényű sorstársaddal, akkor szomorkodni fogsz… 

Ha viszont ettől nem jössz lázba, az őszi nyaralást neked találták ki. 

Kicsit nyugisabb, csendesebb és lazulósabb ilyenkor a feelning, nem kell közelharcot vívnod egy árnyékos helyért a strandon vagy egy nyugágyért sem kell ölre menned az helyi aranyláncos, kigyuri maffiavezérrel.

5.Kenutúra leégés és napszúrás nélkül. 

Nyáron elég körültekintően kell bepakolni, ha egy hosszabb vizitúrára adod a fejed. Nem árt, ha van nálad sok liter víz és mégtöbb napolaj. 

Ősszel azonban a szűrt napfény, a 23-26 C-os hőmérséklet és a még mindig meleg víz is a barátaid, ha kenuval fedeznéd fel a környék élőviéágát.


6. Egyre több a minőségi kultúrprogram. 

Mivel a nyár úgyis eladja magát, a turista meg örüljön, hogy ehet, alhat, és fürödhet, a szállásadók és turisztikai szolgáltatók (ez itt az önkritika helye) elkényelmesedtek. 

De az ősz beálltával, hirtelen rádöbbennek, hogy talán értékes programlehetőségeket kéne kínálni a kedves utazónak. 

Lesz is hirtelen színházi előadás, koncert, borkóstoló, táncház, népi mesterségek bemutatása, és miegymás, ami ugye nyáron teljesen lehetetlen lenne…:)





7. Szüreti vigazság. 

Merthát borban igazság is van, nem is kell neki cégér (persze, csak ha jó), nem issza Gergely, és lassan minden sarkon találunk egy magát kézművesnek mondó organikus pincészetet, meg egy alkalmi sommelier-t, aki nagyon szakszerűen tartja el a kisujját, miközben a tanninikról és a kerek savakról mesél nagyon lelkesen. 

De miért is ne tenné, ha egyszer a saját borát kínálja neked sok szeretettel? 
Lehet, hogy Józsi bácsi bora se nem bió, se nem üti meg egy 1967-es Chateau Le Blanc szintjét, 
de kóstoljuk bátran, mert helyi, és mert ő csinálta. 

Neked.

+1 Az Instán menők az őszi képek :)

Az őszi fények mellett sokkal jobb minőségű selfie-ket csinálhatunk, amit aztán egyből posztolhatunk is az összes létező közösségi médiafelületre!

Mert ugye, ami nincs megosztva, az nem is történt meg.

Hadd egye meg a sárga irígység az otthonmaradó, vagy a wellness-ben lustálodó ismerősöket! :)

Nézd meg Instagram oldalunkat még több Selfie ötletért :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése