2018. március 19., hétfő

6 gyerek és 1 igazán felnőttbarát tipp tavaszi pihenéshez

6+1 tipp, mit csináljunk tavasszal a Körös-parton?


Ugyan fürdeni és napozni még nem tudunk (hacsak nem vagyunk közelebbi rokonságban Schirilla Györggyel), de a környék így is megannyi csodát rejt. Éledezik a természet, megjelennek az első bimbók és virágok, amik nagyon szépek, de persze, ha családdal érkezünk, azért kevés 4 éves gyerkőcöt köt le egész nap egy rügyező aranyeső bokor...:) Ezért összeszedtünk egy csokorra való programlehetőséget gyerekekkel, és egy "bónuszt" nélkülük! :)

1. Szarvasi Arborétum: 
Az ország legnagyobb kertje albínó pávákkal, és egy 140 éves mamutfenyővel, amely számos lánykérésnek is tanúja volt már. Pepi gróf Varázstanyáján egy interaktív kiállításon ismerhetik meg kicsik és nagyok a Szarvasi Arborétum történetét, növényeit, állatait. Húsvétkor tojásvadászat!


2. Mini Magyarország
Magyarország leghíresebb építményeinek kicsinyített másai, gyerekek számára is érdekesen bemutatva. Interaktív makettpark az egész családnak.


3. Katalin II.
Demeter Pista bácsi, a Katalin II. legendás hajóskapitánya egy órában mutatja be nektek Szarvas nevezetességeit és titkait a víz felől. Ha szépen megkéritek, még a gyerekek is vezethetik a hajót pár percig! 

4. Anna Liget
Ha szeretnétek felfedezni, milyen állatok élnek, és éltek egykor a Kárpát-medencében, és egy kis etetéstől sem riadtok vissza, irány az Anna Liget! Húsvétkor látványetetés, és vetélkedők az egész családnak.

5. Szent Klára Gyógyfürdő
A szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő Békés megye és az ország egyik legnapgyobb múltra visszatekintő gyógyfürdői közé tartozik. Míg a kicsik a tanmedencében játszanak, ti beülhettek a szaunába vagy a gőzfürdőbe! 

6. Horgászat
A Szarvas-békésszentandrási Körös-holtág igazi horgászparadicsom, ahol a horgászatot kedvelők, de a sporthorgászok is az év minden szakában hódolhatnak szenvedélyüknek. 

+1 Szent András Sörfőzde
Kézműves sörök, folyamatosan megújuló kínálat, kóstolóval egybekötött főzdelátogatás, feledhetetlen ízek...
Kérjétek meg a nagyit, hogy vigyázzon a kicsikre, amíg ti végigkóstoljátok a legfrisebb csapolt sörkülönlegességeket! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése